H συνταγή της ημέρας: Εύκολα λαχματζούν

371

Συστατικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 300 γρ. κιμά αρνίσιο
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο
  • 300 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 2 πίτες για σουβλάκι
  • 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • κόλιανδρο, για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσουν.
  • Προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα για 8-10 λεπτά.
  • Βάζουμε το κύμινο, την πάπρικα, το μπούκοβο και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε τη ντομάτα κονκασέ, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5-7 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί η υγρασία.
  • Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στο γκριλ.
  • Τοποθετούμε τις πίτες για σουβλάκι σε ταψιά καλυμμένα με λαδόκολλα και μοιράζουμε τον κιμά. Τον απλώνουμε με ένα κουτάλι ώστε να καλυφθεί η επιφάνειά τους.
  • Πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα και ψήνουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ