H συνταγή της ημέρας: Βελουτέ σούπα με φασόλια

148

Συστατικά

  • 200 γρ. φασόλια
  • αλάτι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 φέτες μπέικον
  • 400 γρ. νερό
  • πιπέρι
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 50 γρ. βούτυρο

Για το σερβίρισμα

  • 1 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. κρουτόν

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βάζουμε τα φασόλια σε ένα μπολ και το γεμίζουμε με νερό, τόσο ώστε να τα καλύψει.
  • Ρίχνουμε 1 κοφτή κ.γ. αλάτι, ανακατεύουμε ελαφρά, και αφήνουμε στην άκρη να μουλιάσουν για 8-12 ώρες.
  • Σουρώνουμε τα φασόλια, τα ξεπλένουμε με κρύο νερό για να καθαρίσουν, τα στραγγίζουμε ξανά, και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  • Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το σοτάρουμε για 2 λεπτά. Κρατάμε λίγο μπέικον στην άκρη, για το σερβίρισμα.
  • Βάζουμε τα φασόλια μαζί με το νερό στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 1 με 1 ½ ώρα.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • Χτυπάμε τη σούπα με ένα ραβδομπλέντερ μέχρι να διαλυθούν εντελώς τα φασόλια.
  • Μεταφέρουμε την κατσαρόλα πίσω στη φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση.
  • Σερβίρουμε με το μπέικον που κρατήσαμε στην άκρη, ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και κρουτόν.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ