Η γλυκιά συνταγή της ημέρας: Τρούφες σοκολάτας με 4 υλικά

266

Συστατικά

  • 350 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 260 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το σερβίρισμα

  • κανέλα
  • ανθό αλατιού

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα ταψί 18×18 εκ. και καλύπτουμε με λαδόκολλα τον πάτο και τα τοιχώματά του.
  • Βάζουμε σε ένα πυρίμαχο μπολ το ζαχαρούχο γάλα, τη σοκολάτα γάλακτος κομμένη σε κομμάτια, την κανέλα και το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Μεταφέρουμε το μπολ πάνω από ένα μπεν μαρί και αφήνουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
  • Ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο παχύρευστο μείγμα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και αφήνουμε για 4-6 ώρες στο ψυγείο να σφίξει.
  • Αφαιρούμε από το ψυγείο, αναποδογυρίζουμε το ταψί στον πάγκο εργασίας και αφαιρούμε με προσοχή τη λαδόκολλα.
  • Κόβουμε σε μικρά κομμάτια, πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού και κανέλα, και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα