Η πρόγνωση του καιρού για το ΣΚ και την επόμενη εβδομάδα από τον Μετεωρολόγο Νίκο Καντερέ

377
Σε άνοδο η θερμοκρασία,αλλά ακολουθούν πολύ μεγάλη πτώση της με βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις!
Η θερμή εισβολή από τη βόρεια Αφρική βρίσκεται σε εξέλιξη καιτο Σάββατο και κυρίως τη Κυριακή θα έχουμε το μέγιστό της.Ο υδράργυρος στο τριήμερο Σαββάτου-Δευτέρας θα κυμανθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα βασικά στην ανατολική και κυρίως στη νότια νησιωτική Ελλάδα.
Στη βόρεια Κρήτη με το καταβάτη νοτιά θα καταγραφούν οι μεγαλύτερες μέγιστες θερμοκρασίες.Αντίθετα στη δυτική, στη κεντρική και κυρίως στη βόρεια Ελλάδα λόγω των νεφώσεων και των βροχών δεν θα είναι μεγάλες οι τιμές.
Παράλληλα οι πολύ ισχυροί νοτιάδες που θα φυσούν μαζί με την αυξημένη υγρασία και την αφρικανική σκόνη θα προκαλούν έναν ουρανό μουντό και ατμόσφαιρα ενοχλητική.
Το ενδιαφέρον του καιρού εντοπίζεται από τη Τρίτη έως το άλλο Σαββατοκύριακο.
Η θερμοκρασία αρχικά τη Τρίτη θα πέσει λίγο και οι βροχές θα συνοδευτούν με χιόνια στα βόρεια ορεινά.Τη Τετάρτη η πτώση θα συνεχιστεί και τα κρύα θα γίνουν αισθητά.Τη Πέμπτη το κρύο θα είναι εντονότερο, παρά τη σχετική λιακάδα, και οι μέγιστες θερμοκρασίες θα είναι μικρότερες 10 με 12 βαθμούς συγκριτικά με εκείνες της Κυριακής 10 Ιανουαρίου!
Οι γονείς αυτές τις ημέρες,κυρίως στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα, να ντύσουν ζεστά τα παιδιά τους για Νηπιαγωγεία και Δημοτικά.
Τη Παρασκευή έρχεται βαθμιαία από τη δυτική Ελλάδα κύμα κακοκαιρίας, που το Σαββατοκύριακο θα επηρεάσει με περισσότερα και εντονότερα φαινόμενα ολόκληρη τη χώρα, με ισχυρές βροχές ,χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και όχι μόνο! Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα και τα κρύα θα συνεχιστούν.