Η συνταγή της ημέρας: Ραγού με μανιτάρια στη χύτρα ταχύτητας

194

Συστατικά

  • 1 1/2 κιλό μοσχάρι, σπάλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2-3 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 8-10 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 500 γρ. άγρια μανιτάρια
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 50 γρ. κρασί κόκκινο
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 200 γρ. ζωμό, βοδινού
  • 1 κ.σ. δεντρολίβανο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 15 γρ. πορτσίνι, αποξηραμένα
  • 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για τον πουρέ

  • 1 κιλό πατάτες
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 100 γρ. παρμεζάνα

Για το σερβίρισμα

  • θυμάρι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το αλεύρι και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε στο τηγάνι 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο, το κρέας και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
  • Τοποθετούμε τη χύτρα ταχύτητας σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και τα βάζουμε στη χύτρα.
  • Προσθέτουμε τον πελτέ, το κρασί, τη ντομάτα κονκασέ, τις δάφνες, τον ζωμό, το κρέας από το τηγάνι, το δεντρολίβανο, το θυμάρι και τα αποξηραμένα μανιτάρια.
  • Κόβουμε τα άγρια μανιτάρια και τα βάζουμε στη χύτρα ταχύτητας. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και 3 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Κλείνουμε το καπάκι, βάζουμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά.
  • Αποσυμπιέζουμε την χύτρα και αφήνουμε στην άκρη.

Για τον πουρέ

  • Βράζουμε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια, τις σουρώνουμε και αφήνουμε να εξατμιστεί όλη η υγρασία.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ τις πατάτες, το βούτυρο, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και πιέζουμε με το ειδικό εργαλείο για πουρέ ή με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε τον πουρέ με το κοκκινιστό, το θυμάρι, πιπέρι και ελαιόλαδο.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ