Η συνταγή της ημέρας: Αλμυρά pancakes με γύρο κοτόπουλου

313

Συστατικά

  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 αβγό, μεσαίο
  • 60 γρ. σπορέλαιο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • αλάτι
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 6 κ.σ. σπορέλαιο, για το ψήσιμο

Για τη σύνθεση

  • 4 κ.σ. τζατζίκι
  • 1 ντομάτα
  • 1/2 κρεμμύδι
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό
  • 330 γρ. γύρο κοτόπουλου

Για το σερβίρισμα

  • πατάτες τηγανητές

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το αβγό, το σπορέλαιο, τη ζάχαρη, αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, θυμάρι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να έχουμε έναν χυλό.
  • Βάζουμε 1 κ.σ. σπορέλαιο στο τηγάνι και προσθέτουμε 1 κ.σ. από το μείγμα. Ψήνουμε 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλο το μείγμα προσθέτοντας 1 κ.σ. σπορέλαιο σε κάθε δόση.

Για τη σύνθεση

  • Τοποθετούμε στο πιάτο σερβιρίσματος ένα pancake.
  • Απλώνουμε 1 κ.σ. τζατζίκι, βάζουμε 1 φέτα ντομάτας, λίγο κρεμμύδι, μαϊντανό, το ¼ από τον γύρο κοτόπουλου και καλύπτουμε με άλλο ένα pancake. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία άλλη μια φορά για να σχηματίζουμε ένα μπέργκερ.
  • Ετοιμάζουμε όλα τα pancakes και σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ