Η συνταγή της ημέρας: Αβγόφετες σάντουιτς

280

Συστατικά

Για τις αβγόφετες

  • 3 αβγά, μεσαία
  • 200 γρ. γάλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
  • 500 γρ. ψωμί
  • 200 ml σπορέλαιο

Για τη σύνθεση

  • 250 γρ. λουκάνικα, χωριάτικα
  • 2 αβγά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 150 γρ. φέτα

Για το σερβίρισμα

  • σαλάτα mix

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τις αβγόφετες

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το σπορέλαιο.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη, τη μουστάρδα, την πάπρικα και ανακατεύουμε.
  • Κόβουμε το ψωμί σε χοντρές φέτες και τις βάζουμε στο μπολ για να τραβήξουν υγρασία και από τις δύο πλευρές.
  • Προσθέτουμε τις κομμένες φέτες στο τηγάνι σε δόσεις και ψήνουμε για 4-5 λεπτά και από τις δύο πλευρές. Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλες τις φέτες.

Για τη σύνθεση

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Κόβουμε τα λουκάνικα σε λεπτές μακριές φέτες και τα βάζουμε στο καυτό τηγάνι.
  • Ψήνουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί.
  • Τοποθετούμε ξανά το ίδιο το τηγάνι στη φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Βάζουμε τα αβγά, αλάτι, πιπέρι και τηγανίζουμε για 2 λεπτά.
  • Παίρνουμε τη μια αβγόφετα, και απλώνουμε 1 κ.γ. μουστάρδα. Βάζουμε λίγο λουκάνικο, λίγη φέτα τριμμένη και καλύπτουμε με άλλη μια αβγόφετα. Καλύπτουμε με ένα αβγό τηγανητό και πασπαλίζουμε με φέτα.
  • Σερβίρουμε με ανάμεικτη πράσινη σαλάτα.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ