spot_img
5.9 C
Rafina
Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου, 2026
spot_img

Η συνταγή της ημέρας: Χοιρινή τηγανιά με γλυκό κρασί και τσίπς πατάτας

Υλικά

 

 

 

Για τη χοιρινή τηγανιά

  • 800 γρ. χοιρινό λαιμό (χωρίς το κόκκαλο)
  • 90 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
  • 1 κόκκινη πιπεριά (κομμένη σε λεπτές φέτες)
  • 1 πράσινη πιπεριά (κομμένη σε λεπτές φέτες)
  • 360 γρ. γλυκό κρασί
  • 1.5 γρ. μπούκοβο
  • 60 γρ. μουστάρδα
  • 6 γρ. ρίγανη
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 100 γρ. φέτα
  • 80 γρ. πιπεριά φλωρίνης από βάζο
  • 15 γρ. γιαούρτι
  • Αλάτι – πιπέρι

 

Για τις πατάτες

  • 8-10 πατάτες καθαρισμένες
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  • Κόβουμε το χοιρινό λαιμό σε μικρές μπουκιές.
  • Προθερμαίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε τις 4 κ.σ. ελαιόλαδο και το χοιρινό και καβουρδίζουμε καλά απ’ όλες τις πλευρές για περίπου 6΄-7΄.  Προς το τέλος προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφαιρούμε προσωρινά το χοιρινό από το σκεύος χωρίς τα λιπαρά τα οποία τα αφήνουμε για να χρησιμοποιηθούν στο επόμενο βήμα.
  • Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το σκόρδο, τα δύο είδη πιπεριάς και τσιγαρίζουμε για 3-4’. Στη συνέχεια προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στα λαχανικά, σβήνουμε με το γλυκό κρασί, επαναφέρουμε το κρέας στο σκεύος και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια. Σιγοβράζουμε για περίπου 10-12 λεπτά μέχρι το κρασί να έχει σχεδόν εξατμιστέι.
  • Παράλληλα στο μούλτι προσθέτουμε την μουστάρδα, τη ρίγανη, το ξύσμα λεμονιού, τη φέτα, τη πιπεριά Φλωρίνης από βάζο, το γιαούρτι και πολτοποιούμε σε μια κρέμα.
  • Μόλις η τηγανιά αρχίζει και γλασάρει ( που σημαίνει ότι θα έχουν μείνει λίγα υγρά στο σκεύος) αποσύρουμε από την εστία και προσθέτουμε την σάλτσα από το βήμα 4  ανακατεύοντας έως ότου πάει παντού. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε πάνω από τα τραγανά στικς πατάτας.
  • Σε ένα μαντολίνο ή σε ένα τρίφτη (από τη πλευρά με το μονή λεπίδα) κόβουμε τις πατάτες κατά μήκος σε φλοίδες. Στη συνέχεια στοιβιάζουμε τις φλοίδες τη μια πάνω στην άλλη σχεδόν όσο μια πατάτα σε ύψος, και με ένα μαχαίρι τις κόβουμε σε πολύ λεπτά στικς. Τις προσθέτουμε όλες σε ένα μεγάλο μπολ με νερό και τις ξεπλένουμε πολύ καλά.
  • Προθερμαίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα η φριτέζα με το ηλιέλαιο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία (ιδανικά στους 180 βαθμούς). Παράλληλα σουρώνουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά τις πατάτες με απορροφητικό χαρτί.
  •  Προσθέτουμε μέρος από τις πατάτες στο λάδι έτσι ώστε να μην ρίξουμε πολύ τη θερμοκρασία και με μια τρίπτη κουτάλα ανακατεύουμε καλά μέχρι οι πατάτες να έχουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.  Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και τις υπόλοιπες, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε με την τηγανιά.

 

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ

Αυτή την εβδομάδα

Μπεν Χότζες: «Δεν πρόκειται να δούμε μια στρατιωτική εισβολή στη Γροιλανδία»

Παρότι δεν εκτιμά ότι οι ΗΠΑ θα προβούν σε...

Πούτιν, Σι και Τραμπ χωρίζουν τον κόσμο στα τρία

Παραμονή των Φώτων για εμάς, των Χριστουγέννων για τους...

Ιράν: Ο Τραμπ δηλώνει ότι οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ ετοιμάζουν «πολύ δυνατές επιλογές»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες Κυριακή...

Σε ποιες περιοχές θα μείνουν κλειστά τα σχολεία λόγω της κακοκαιρίας

Πολικές θερμοκρασίας επικρατούν σε αρκετές περιοχές της χώρας και...

Σε τι τιμές ενοικιάζονται και πωλούνται τα ακίνητα στα ανατολικά προάστια της Αττικής

Σε ανοδική τροχιά κινουνται οι τιμές των ακινήτων προς...

ΝΕΑ

Πούτιν, Σι και Τραμπ χωρίζουν τον κόσμο στα τρία

Παραμονή των Φώτων για εμάς, των Χριστουγέννων για τους...

Σε ποιες περιοχές θα μείνουν κλειστά τα σχολεία λόγω της κακοκαιρίας

Πολικές θερμοκρασίας επικρατούν σε αρκετές περιοχές της χώρας και...

Το Ιράν μας θυμίζει τι σημαίνει ελευθερία

Το καθεστώς του Ιράν έχει αποκλείσει την πρόσβαση του...

Παράταση για το 2027 στο αντιπλημμυρικό έργο του Ρέματος Ραφήνας

Σε παράταση οδηγήθηκε τελικά το σημαντικό έργο για τη «Διευθέτηση Οριοθέτησης...

Στα λευκά πολλές περιοχές – Πόσο θα διαρκέσει η ψυχρή εισβολή

Η χώρα βρίσκεται ήδη από το απόγευμα της Κυριακής...

RPN.GR