Η συνταγή της ημέρας: Χοιρινό ρόστο

284

Συστατικά

  • 2 κιλά χοιρινό, μπούτι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 4 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. δεντρολίβανο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 150 γρ. κρασί κόκκινο, ημίγλυκο
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 λίτρο ζωμό, κοτόπουλου
  • 500 γρ. μακαρόνια, No 5

Για το σερβίρισμα

  • κεφαλοτύρι
  • ρίγανη
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
  • Κόβουμε το χοιρινό σε μικρά κομμάτια 3 εκ. και απλώνουμε αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο. Μεταφέρουμε στην κατσαρόλα και σοτάρουμε.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια, τα σκόρδα σε φέτες και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε το δεντρολίβανο, το θυμάρι, τις δάφνες, τον πελτέ και σοτάρουμε.
  • Σβήνουμε με το κρασί, βάζουμε τη ντομάτα, τον ζωμό και ανακατεύουμε.
  • Καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 2- 2 ½ ώρες.
  • Αφαιρούμε το κρέας με μια τρυπητή κουτάλα και βάζουμε σε πιατέλα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη.
  • Κρατάμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα και βάζουμε μέσα τα ζυμαρικά σε δυνατή φωτιά. Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας. Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον νερό.
  • Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με το κρέας, κεφαλοτύρι, ρίγανη, πιπέρι και ελαιόλαδο.

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα