Η συνταγή της ημέρας: Χριστουγεννιάτικα ψωμάκια γεμιστά με τυρί

351

Συστατικά

  • 300 γρ. νερό
  • 16 γρ. μαγιά ξηρή
  • 35 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 350 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 150 γρ. αλεύρι σκληρό
  • αλάτι

Για τη σύνθεση

  • 200 γρ. μοτσαρέλα, σε μπαλάκια
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 50 γρ. σουσάμι
  • 50 γρ. σουσάμι, μαύρο
  • 50 γρ. παπαρουνόσπορο
  • 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 100 γρ. τσένταρ, τριμμένο
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό

Για το σερβίρισμα

  • cranberries, σάλτσα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
  • Βάζουμε τα αλεύρια, αλάτι και ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη. Αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει και στο μίξερ με τον γάντζο.
  • Μεταφέρουμε σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια 20-30 γρ. και πλάθουμε σε μπαλάκια.
  • Πιέζουμε λίγο το κάθε κομμάτι στην παλάμη μας και βάζουμε από ένα μπαλάκι μοτσαρέλας. Κλείνουμε τη μοτσαρέλα μέσα στη ζύμη και αφήνουμε στην άκρη.
  • Βουτάμε το κάθε μπαλάκι ζύμης στο λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με σουσάμι λευκό, σουσάμι μαύρο, παπαρουνόσπορο, γραβιέρα, τσένταρ και μαϊντανό. Το κάθε ζυμαράκι θέλουμε να έχει διαφορετική επικάλυψη.
  • Μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα σχηματίζοντας ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο.
  • Ψήνουμε για 30 λεπτά και σερβίρουμε με την cranberry sauce.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ