Η συνταγή της ημέρας: Cookies με φιστίκια Αιγίνης

314

Συστατικά

  • 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 40 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. γλυκάνισο
  • 130 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ανάλατα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, αλάτι, τον γλυκάνισο, τα φιστίκια ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα με τα στερεά υλικά στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Πλάθουμε 18 μπαλάκια από τη ζύμη και τα μεταφέρουμε σε δύο ταψιά με λαδόκολλα χωρίς να τα πατήσουμε.
  • Ψήνουμε ξεχωριστά τα ταψιά για 15-20 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε με ζεστή σοκολάτα.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ