Η συνταγή της ημέρας: Φλογέρες με μπανάνα και πραλίνα

296

Συστατικά

  • 350 γρ. αραβικές πίτες
  • 200 γρ. μπανάνες, ώριμες
  • 100 γρ. μασκαρπόνε
  • 100 γρ. πραλίνα φουντουκιού σοκολάτας
  • 100 ml σπορέλαιο

Για τη σύνθεση

  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. κανέλα

Για το σερβίρισμα

  • φρούτα
  • μέλι
  • δυόσμο
  • σαντιγί
  • κουβερτούρα, λιωμένη
  • κουβερτούρα λευκή, λιωμένη
  • ζάχαρη άχνη
  • κανέλα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι με το σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά.
  • Απλώνουμε τις πίτες στον πάγκο εργασίας μας.
  • Μοιράζουμε σε όλες τις πίτες το μασκαρπόνε και το απλώνουμε με ένα κουτάλι.
  • Μοιράζουμε την πραλίνα και απλώνουμε με ένα κουτάλι.
  • Κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες και τις μοιράζουμε σε όλες τις πίτες.
  • Αλείφουμε περιμετρικά τις πίτες με νερό, τυλίγουμε τις άκρες και κλείνουμε σε ρολό.
  • Τηγανίζουμε τις φλογέρες σε δύο δόσεις για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, την κανέλα και βάζουμε μέσα τις φλογέρες, όσο ακόμα είναι καυτές, και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε με φρούτα, μέλι και δυόσμο. Εναλλακτικά, σερβίρουμε με σαντιγί, λιωμένη κουβερτούρα και λευκή κουβερτούρα, ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook εδώ