Η συνταγή της ημέρας: Φωλιές σφολιάτας με ρικότα και ντοματίνια

277

Συστατικά

  • 850 γρ. φύλλα σφολιάτας
  • 1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
  • 500 γρ. ρικότα
  • 1 αβγό, μεσαίo
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 100 γρ. παρμεζάνα
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 200 γρ. ντοματίνια
  • 1 κ.σ. βασιλικό
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ξίδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική

Για το σερβίρισμα

  • θυμάρι
  • βασιλικό

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.
  • Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας στον πάγκο εργασίας μας και το κόβουμε σε παραλληλόγραμμα.
  • Κλείνουμε περιμετρικά τη ζύμη 1 εκ. για να κάνουμε ένα γείσο και τρυπάμε το εσωτερικό τους με ένα πιρούνι.
  • Μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα και αλείφουμε με τον αραιωμένο κρόκο.
  • Ψήνουμε για 15-20 λεπτά. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για την υπόλοιπη σφολιάτα. Πιέζουμε με ένα πιρούνι το εσωτερικό μέρος από τις σφολιάτες για να δημιουργήσουμε μια φωλιά.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τη ρικότα, το αβγό, πιπέρι, το θυμάρι, 1 κ.γ. ρίγανη, 80 γρ. παρμεζάνα, το ξύσμα από το λεμόνι και ανακατεύουμε.
  • Μοιράζουμε τη γέμιση στις φωλιές και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και προσθέτουμε 1 κ.γ. ρίγανη, τον βασιλικό, το ελαιόλαδο, το ξίδι, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  • Μοιράζουμε πάνω από τη γέμιση στις σφολιάτες, πασπαλίζουμε την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήνουμε για 20 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε με θυμάρι και βασιλικό.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ