Η συνταγή της ημέρας: Φριτάτα με φέτα και μυρωδικά

314

Συστατικά

  • 300 γρ. πατάτες, ξεφλουδισμένες
  • 4 αβγά
  • 2 ασπράδια
  • 50 γρ. γάλα
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • δυόσμο
  • άνηθο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 κ.σ. τυρί κρέμα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κολοκυθάκι, τριμμένο
  • 140 γρ. αρακά
  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο
  • 50 γρ. λιαστές ντομάτες, χοντροκομμένες
  • 100 γρ. φέτα, τριμμένη
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε το γκριλ σε μεσαία προς υψηλή θερμοκρασία.
  • Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, αφού έχει πάρει βράση, βάζουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε να σιγοβράσουν για 12-15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Τις σουρώνουμε και μόλις κρυώσουν τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά τα αυγά, τα ασπράδια, το γάλα, το σκόρδο, το μείγμα μουστάρδα-βότανα, αλάτι και πιπέρι.
  • Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε. Δεν πειράζει αν έχουν σχηματιστεί λίγοι σβόλοι. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 23-25 εκ.(βεβαιωνόμαστε ότι χωράει και στον φούρνο μας).
  • Βάζουμε μέσα τις πατάτες και τηγανίζουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
  • Προσθέτουμε το κολοκυθάκι, τον αρακά, το μπούκοβο και συνεχίζουμε το τηγάνισμα για 2-3 λεπτά ακόμα.
  • Προσθέτουμε το μείγμα αυγών, που έχουμε στο μπολ, τις λιαστές ντομάτες και τη φέτα στο τηγάνι και ανακατεύουμε.
  • Ψήνουμε για 10-12 λεπτά σε χαμηλή φωτιά (βγάζουμε λίγο πριν γίνει).
  • Βάζουμε το τηγάνι μας στον προθερμασμένο φούρνο για 5-8 λεπτά για να φουσκώσει, να ροδίσει και να ψηθεί καλά.
  • Μόλις είναι έτοιμο αφαιρούμε από τον φούρνο, ραντίζουμε με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, το κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα