Η συνταγή της ημέρας: Γεμιστά κολοκυθάκια με τραχανά (Νηστίσιμα)

289

Συστατικά

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 10 κολοκυθάκια, στρογγυλά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 50 γρ. κρασί λευκό
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 200 γρ. τραχανά γλυκό, λαχανικών, νηστίσιμο
  • 1 κ.σ. ρίγανη, φρέσκα
  • 1 κ.σ. δυόσμο
  • 100 γρ. νηστίσιμο λευκό τυρί, τριμμένο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 100 γρ. νερό

Για το σερβίρισμα

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • δυόσμο
  • πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε 1-2 λεπτά να καραμελώσουν.
  • Κόβουμε το καπάκι από τα κολοκύθια και με ένα κουτάλι αφαιρούμε προσεκτικά τη σάρκα. Φροντίζουμε να μην σπάσουμε το εξωτερικό μέρος από τα κολοκύθια.
  • Βάζουμε τα κολοκύθια σε ένα ταψί και ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και καλύπτουμε με τα καπάκια τους.
  • Απλώνουμε πετσέτα σε ένα μπολ, βάζουμε τη μισή σάρκα από τα κολοκύθια και τα στύβουμε πολύ καλά για να φύγει η υγρασία και την ψιλοκόβουμε.
  • Προσθέτουμε τη σάρκα από τα κολοκύθια στο τηγάνι, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι , τη ζάχαρη και σβήνουμε με το κρασί.
  • Βάζουμε τη ντομάτα, ανακατεύουμε και βράζουμε για 1-2 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε τον τραχανά, τη ρίγανη και τον δυόσμο ψιλοκομμένα, το νηστίσιμο τυρί και ανακατεύουμε.
  • Γεμίζουμε τα κολοκύθια μέχρι τα ¾ γιατί θα φουσκώσει ο τραχανάς κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Καλύπτουμε με το καπάκι και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τον πελτέ, το νερό, 1 κ.σ. ελαιόλαδο ανακατεύουμε και βάζουμε στο ταψί.
  • Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ώρα. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για επιπλέον 30 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με ελαιόλαδο δυόσμο και πιπέρι.

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα