Η συνταγή της ημέρας: Γεμιστό μοσχαρίσιο ρολό με μανιτάρια και τυρί

330

Συστατικά

Για το αρωματικό βούτυρο

  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. φασκόμηλο

Για το ρολό

  • 50 γρ. βούτυρο
  • 500 γρ. μανιτάρια champignon
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 κιλά μοσχάρι, σπάλα
  • 150 γρ. καπνιστό τυρί

Για τη σάλτσα

  • 100 γρ. κρασί κόκκινο, γλυκό
  • 100 γρ. βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • πουρέ πατάτας
  • θυμάρι
  • δεντρολίβανο
  • πιπέρι
  • αλάτι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το ρολό

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το βούτυρο.
  • Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε 8-10 λεπτά να πέσει ο όγκος και να χάσουν την υγρασία τους.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.

Για το αρωματικό βούτυρο

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο και πιέζουμε με τα χέρια μας ή με ένα κουτάλι να μαλακώσει τελείως.
  • Προσθέτουμε το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, το μπούκοβο, τα σκόρδα ψιλοκομμένα, το φασκόμηλο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σύνθεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Κόβουμε το μοσχάρι οριζόντια στη μέση με ένα μαχαίρι για να φτιάξουμε μια θήκη.
  • Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, το μισό αρωματικό βούτυρο, τα μανιτάρια, το τυρί και τυλίγουμε σε ρολό.
  • Δένουμε με σπάγγο, απλώνουμε εξωτερικά το υπόλοιπο αρωματικό βούτυρο και τυλίγουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
  • Μεταφέρουμε σε ταψί με σχάρα και ψήνουμε για 4 ώρες. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα και ψήνουμε επιπλέον 30 λεπτά για να πάρει χρώμα.

Για τη σάλτσα

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το κρασί. Βράζουμε 4-5 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Βάζουμε το παγωμένο βούτυρο κομμένο σε κυβάκια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να δέσει η σάλτσα. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Σερβίρουμε με τον πουρέ, θυμάρι, δεντρολίβανο, πιπέρι και αλάτι.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ