Η συνταγή της ημέρας: Γεμιστός σολομός με αρωματικά

266

Συστατικά

  • 1/4 ματσάκι δυόσμο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1-2 κ.σ. μουστάρδα
  • χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 1/2 κιλό σολομό, φιλέτο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

  • φακές, βρασμένες
  • κινόα, βρασμένη
  • ντοματίνια
  • ρόκα
  • ελαιόλαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ο C στον αέρα.
  • Ψιλοκόβουμε τον δυόσμο, τον μαϊντανό, τον άνηθο, το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμύδια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα από τα λεμόνια, αλάτι, πιπέρι, τη μουστάρδα, τον χυμό από το λεμόνι, το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια πάστα.
  • Αφήνουμε στην άκρη.
  • Κόβουμε τον σολομό σε δύο φιλέτα και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι στην πλευρά του κρέατος.
  • Απλώνουμε όλη τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια του και καλύπτουμε με το άλλο φιλέτο.
  • Δένουμε καλά με σπάγκο και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και από την πλευρά του δέρματος.
  • Μεταφέρουμε σε ταψί με σχάρα και ψήνουμε για 30 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με φακές, κινόα, ντοματίνια, ρόκα και ελαιόλαδο.

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα