Η συνταγή της ημέρας: Γκούλας

260

Συστατικά

  • 1 κιλό μοσχάρι, ελιά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κρεμμύδια
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3 κ.σ. πάπρικα
  • 500 γρ. πατάτες
  • 250 γρ. καρότα
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. σουσάμι, μαύρο
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1200 γρ. ζωμό, κοτόπουλου

Για το σερβίρισμα

  • 50 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.σ. μαϊντανό
  • ψωμί

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια 2-3 εκ. και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για να πάρουν χρώμα σε όλη την επιφάνειά τους.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, την πάπρικα και σοτάρουμε καλά.
  • Κόβουμε τις πατάτες και τα καρότα σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το βούτυρο, το μαύρο σουσάμι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
  • Βάζουμε τη ντομάτα κονκασέ, τον ζωμό και καλύπτουμε με το καπάκι. Βράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 2-2 ½ ώρες.
  • Σερβίρουμε με το γιαούρτι, την πάπρικα, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και ψωμί.

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα