Η συνταγή της ημέρας: Καναπεδάκια με ζύμη κουρού

308

Συστατικά

  • 650 γρ. ζύμη κουρού
  • 200 γρ. mix τυριών
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 1 κ.γ. δεντρολίβανο
  • αλάτι
  • 1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό

Για τη σύνθεση

  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 100 γρ. σολομό, καπνιστό
  • 1/4 ματσάκι άνηθο
  • πιπέρι
  • 50 γρ. μπρικ
  • 50 γρ. blue cheese
  • 50 γρ. σύκα, αποξηραμένα
  • 20 γρ. καρυδόψιχα
  • 3 φέτες προσούτο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Απλώνουμε τη ζύμη κουρού στον πάγκο εργασίας μας και μοιράζουμε το τυρί.
  • Βάζουμε πιπέρι, θυμάρι, δεντρολίβανο, αλάτι και πιέζουμε απαλά με έναν πλάστη για να κολλήσουν τα υλικά στη ζύμη.
  • Κόβουμε σε 8 λωρίδες από τη μικρή πλευρά. Στρίβουμε την κάθε λωρίδα και την τυλίγουμε σαν σαλιγκάρι.
  • Μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα, αλείφουμε με τον κρόκο και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.

Για τη σύνθεση

  • Απλώνουμε τυρί κρέμα στο 1/3 από τα πιτάκια, τον σολομό, άνηθο ψιλοκομμένο, πιπέρι και μπρικ προαιρετικά.
  • Στο άλλο 1/3 απλώνουμε τυρί κρέμα, blue cheese, τα σύκα και τα καρύδια ψιλοκομμένα.
  • Τέλος, απλώνουμε στα υπόλοιπα το προσούτο, πιπέρι, ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ