Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο λεμονάτο με μπασμάτι στον φούρνο

301

 

Εύκολη, δοκιμασμένη και πεντανόστιμη η σημερινή συνταγή. Μια παραλλαγή των απλών και γνωστών υλικών που κάνουν τη διαφορά στο αποτέλεσμα! 

Συστατικά

  • 1 κιλό φιλέτο μπούτι κοτόπουλου
  • 7-8 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
  • 500 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • φλούδες λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 κλ. δεντρολίβανο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 1/2 λίτρο ζωμό, κοτόπουλου

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Βάζουμε τα μπούτια κοτόπουλου σε ένα μπολ και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο. Φροντίζουμε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια από το κοτόπουλο και μεταφέρουμε στο καυτό τηγάνι.
  • Σοτάρουμε 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά να πάρει χρώμα.
  • Σβήνουμε με τον χυμό από 1 λεμόνι και αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Σε ένα ταψί 34 εκ. βάζουμε το ρύζι, τις φλούδες από το λεμόνι, τα φύλλα δάφνης, το σκόρδο σε κομμάτια, το δεντρολίβανο, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο, τον ζωμό τον χυμό από το δεύτερο λεμόνι και τα μπούτια από το κοτόπουλο.
  • Ψήνουμε 50-60 λεπτά.
  • Εάν έχετε μεγαλύτερο ταψί, ψήνετε 40 λεπτά με αλουμινόχαρτο, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο, και ψήνετε για άλλα 10-20 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Αφαιρούμε και σερβίρουμε.