Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με σαφράν

281

Συστατικά

Για το κοτόπουλο

  • 800 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
  • 1 κ.σ. νοστιμιά
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη μπεσαμέλ

  • 50 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 500 γρ. γάλα
  • 1/3 σκ. σκόρδο
  • 1/2 κ.γ. κρόκο Κοζάνης (σαφράν)
  • 1 κ.γ. κοφτό νοστιμιά

Για την κρούστα

  • 50 γρ. αμύγδαλο φιλέ
  • 50 γρ. ψωμί τριμμένο
  • 2/3 σκ. σκόρδο
  • 1/2 κ.γ. νοστιμιά
  • 1 κ.σ. εστραγκόν
  • 50 γρ. βούτυρο

Για το σερβίρισμα

  • 250 γρ. φακές, βρασμένες
  • 250 γρ. ρύζι μπασμάτι, βρασμένο
  • 100 γρ. ντοματίνια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • 1 κ.γ. ξίδι, από λευκό κρασί
  • αλάτι
  • 1 κ.σ. δυόσμο
  • 1 κ.σ. βασιλικό

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το κοτόπουλο

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C στον αέρα.
  • Σε ένα ταψί βάζουμε το κοτόπουλο, τη νοστιμιά, ελαιόλαδο και το αφήνουμε την άκρη.

Για τη μπεσαμέλ

  • Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε το γάλα σε δόσεις και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ και πάρει μια βράση.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο τριμμένο, το σαφράν, τη νοστιμιά και ανακατεύουμε.
  • Απλώνουμε όλη τη μπεσαμέλ στο κοτόπουλο.

Για την κρούστα

  • Σε ένα μίξερ βάζουμε το αμύγδαλο, το ψωμί, το υπόλοιπο σκόρδο, τη νοστιμιά, το εστραγκόν, το βούτυρο και χτυπάμε καλά.
  • Απλώνουμε πάνω από τη μπεσαμέλ και ψήνουμε για 30 λεπτά.

Για το σερβίρισμα

  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε τις φακές, το ρύζι, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ξίδι λευκό, δυόσμο, βασιλικό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα