Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο tandoori με ρύζι

103

Συστατικά

  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.σ. κάρι
  • 1/4 κ.γ. μπούκοβο
  • 1 κ.σ. garam masala
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 30 γρ. τζίντζερ
  • 2 σκ. σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό κοπανάκια

Για τη σύνθεση

  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.γ. κάρι
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 300 γρ. ρύζι μπασμάτι, βρασμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • δυόσμο
  • κόλιανδρο
  • 1 λεμόνι, σε φέτες

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το κύμινο, το κάρι, το μπούκοβο, το garam masala, το ξύσμα λεμονιού, το τζίντζερ τριμμένο, τα σκόρδα τριμμένα, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  • Χαράσσουμε με ένα μαχαίρι τα μπούτια σε 2-3 σημεία. Προσθέτουμε αλάτι, τα βάζουμε στη μαρινάδα και ανακατεύουμε καλά.
  • Μεταφέρουμε σε ένα ταψί με σχάρα και ψήνουμε για 30-40 λεπτά.

Για το σερβίρισμα

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το βούτυρο, το κάρι, το κύμινο, το ρύζι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε με δυόσμο, κόλιανδρο και φέτες λεμονιού.

=======================================================

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

=======================================================