Η συνταγή της ημέρας: Κριθαρότο με μανιτάρια

327

Συστατικά

  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 200 γρ. μανιτάρια σιτάκε
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 250 γρ. κριθαράκι, μέτριο
  • 120 γρ. κρασί λευκό
  • 500 γρ. ζωμό κοτόπουλου
  • 40 γρ. μαϊντανό
  • 50 γρ. γραβιέρα, τριμμένη

Για το σερβίρισμα

  • μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια.
  • Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο, 1 κ.σ. βούτυρο, και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια για 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για ακόμα 1 λεπτό.
  • Βάζουμε το κριθαράκι και το σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
  • Ρίχνουμε το κρασί, ανακατεύουμε με μια κουτάλα, και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
  • Προσθέτουμε σε δόσεις τον ζωμό, ρίχνοντας την επόμενη δόση ζωμού όταν το κριθαράκι έχει απορροφήσει την προηγούμενη.
  • Εναλλακτικά, προσθέτουμε όλο τον ζωμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, και αφήνουμε το κριθαρότο να σιγοβράσει για 15 λεπτά.
  • Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
  • Αφαιρούμε το κριθαρότο από τη φωτιά, προσθέτουμε τις υπόλοιπες 2 κ.σ. βούτυρο, τον μαϊντανό και τη γραβιέρα. Ανακατεύουμε με την κουτάλα.
  • Αφήνουμε το κριθαρότο στην άκρη να κρυώσει για 3-4 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με έξτρα ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ