Η συνταγή της ημέρας: Κριθαρότο με μπρόκολο και χοιρινή πανσέτα

298

Συστατικά

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 150 γρ. μπρόκολο, σε μπουκετάκια
  • 100 γρ. μανιτάρια champignon, κομμένα σε φέτες
  • 50 γρ. πανσέτα, καπνιστή
  • 300 γρ. κριθαράκι, μέτριο
  • 125 γρ. κρασί λευκό
  • χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
  • 500 γρ. ζωμό, κότας
  • 100 γρ. γάλα, 3,5%
  • πιπέρι
  • παρμεζάνα, για το σερβίρισμα

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Ρίχνουμε 3 κ.σ. λάδι σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε τα μπουκετάκια από το μπρόκολο μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια και την πανσέτα κομμένη σε κύβους. Σοτάρουμε για 2 λεπτά. Ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Ρίχνουμε το κρασί και ανακατεύουμε καλά ξύνοντας τον πάτο της κατσαρόλας με την κουτάλα μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, ρίχνουμε τον ζωμό, αφήνουμε να μαγειρευτεί για 5-6 λεπτά και προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα.
  • Κοιτάμε να δούμε αν έχει βράσει το ζυμαρικό και τα υγρά να έχουν απορροφηθεί. Πρέπει να είναι “al dente”.
  • Τρίβουμε λίγο πιπέρι και αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Αφήνουμε σκεπασμένο 2-3 λεπτά και σερβίρουμε με παρμεζάνα τριμμένη ή άλλα τριμμένα τυριά ή τυρί κρέμα.