Η συνταγή της ημέρας: Λιγκουίνι με σπανάκι και τηγανητά αβγά

258

Συστατικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 αβγά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 200 γρ. σπανάκι
  • 50 γρ. νερό
  • 150 γρ. λιγκουίνι, βρασμένα
  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 1 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Σπάμε μέσα τα δύο αβγά, αλατοπιπερώνουμε και τηγανίζουμε για 1 λεπτό.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε.
  • Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα άλλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Σοτάρουμε το σπανάκι για 2 λεπτά μέχρι να χάσει τον όγκο του.
  • Αλατίζουμε και προσθέτουμε το νερό, τα λιγκουίνι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και τοποθετούμε από πάνω τα τηγανητά αβγά.
  • Σερβίρουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ