Η συνταγή της ημέρας: Μοσχαράκι με κινόα

271

Συστατικά

  • 200 γρ. κινόα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 πιπεριές κίτρινες, σε κυβάκια 0,5 εκ.
  • 2 πιπεριές κόκκινες, σε κυβάκια 0,5 εκ.
  • 2 πιπεριές πράσινες, σε κυβάκια 0,5 εκ.
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 400 γρ. μοσχάρι, κόντρα, κομμένη σε κυβάκια 1 εκ.
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 300 γρ. νερό
  • 1 κύβο βοδινού
  • 2 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο + έξτρα για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Μαγειρεύουμε την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Παράλληλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το σκόρδο για 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά οι πιπεριές.
  • Προσθέτουμε το κρέας και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά μαζί με τις πιπεριές.
  • Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το νερό, τον κύβο και το θυμάρι.
  • Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 5-10 λεπτά μέχρι να μειωθούν ελαφρά τα υγρά και να μαλακώσουν οι πιπεριές και το μοσχαράκι.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
  • Ανακατεύουμε, και σερβίρουμε με την κινόα και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ