Η συνταγή της ημέρας: Μοσχαρίσιο φιλέτο σοτέ με σάλτσα Bearnaise

271

Συστατικά

Για τη σάλτσα Bearnaise

  • 200 γρ. βούτυρο
  • 6 κρόκους, από μεσαία αβγά
  • 30 γρ. μουστάρδα
  • 10 γρ. ξίδι, λευκό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. εστραγκόν

Για το μοσχάρι

  • 300 γρ. μοσχάρι, φιλέτο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 3 κλ. δεντρολίβανο
  • 1 κ.σ. βούτυρο

Για το σερβίρισμα

  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 500 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών, βρασμένα
  • 500 γρ. πατάτες baby, βρασμένες
  • 500 γρ. καρότα baby, βρασμένα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • θυμάρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη σάλτσα Bearnaise

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε το βούτυρο και αφήνουμε μέχρι να λιώσει και να αρχίσει να βράζει.
  • Βάζουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια τους κρόκους, τη μουστάρδα, το ξίδι, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Ρίχνουμε πάρα πολύ αργά το καυτό βούτυρο συνεχίζοντας να χτυπάμε το μείγμα. Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Προσθέτουμε το εστραγκόν και χτυπάμε.
  • Μεταφέρουμε σε μπολ και αφήνουμε στην άκρη. Αν σφίξει πολύ το μείγμα μπορούμε να αραιώσουμε με λίγο νερό.

Για το μοσχάρι

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Θέλουμε ιδανικά το τηγάνι να έχει μεταλλικό χερούλι και να μπαίνει στον φούρνο.
  • Βάζουμε στο φιλέτο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και βάζουμε στο τηγάνι. Ψήνουμε για 2-3 λεπτά να πάρει χρώμα και γυρνάμε από την άλλη πλευρά.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, το βούτυρο και μεταφέρουμε στον φούρνο. Ψήνουμε για 7-10 λεπτά.
  • Αφαιρούμε και αφήνουμε 1-2 λεπτά να ξεκουραστεί.

Για το σερβίρισμα

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
  • Προσθέτουμε τα λαχανάκια Βρυξελλών, τις πατάτες, τα καρότα, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε 2-3 λεπτά να πάρουν χρώμα.
  • Αφαιρούμε και σερβίρουμε με το φιλέτο, τα σάλτσα και θυμάρι.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ