Η συνταγή της ημέρας: Μοσχαρίσιο ρολό με μπέικον

258

Συστατικά

  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 70 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό
  • 150 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 2 αβγά, μεσαία
  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
  • 2 κ.σ. ζωμό κοτόπουλου σε βαζάκι
  • 200 γρ. μετσοβόνε
  • 300 γρ. μπέικον, σε φέτες

Για το σερβίρισμα

  • 40 γρ. βούτυρο
  • 1 κιλό πατάτες baby, βρασμένες
  • 500 γρ. φασολάκια, βρασμένα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 σκ. σκόρδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι. Ρίχνουμε το θυμάρι και σοτάρουμε καλά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, τη φρυγανιά, τα αβγά, τον κιμά, τη ρίγανη, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον ζωμό, το σκόρδο και το κρεμμύδι από το τηγάνι. Πλάθουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Μπορούμε να αφήσουμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι 24 ώρες.
  • Απλώνουμε καλά τον κιμά σε 2 μεμβράνες και τοποθετούμε στο κέντρο το τυρί σε λωρίδες. Τυλίγουμε με τον κιμά σε ρολό.
  • Απλώνουμε στην επιφάνεια εργασίας μας 2 στρώσεις μπέικον και τοποθετούμε πάνω το ρολό. Τυλίγουμε με τη βοήθεια της μεμβράνης για να καλυφθεί περιμετρικά.
  • Τοποθετούμε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί σε σχάρα και βάζουμε το ρολό πάνω. Ψήνουμε για 60 λεπτά, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε να ψήνουμε για 30 με 45 λεπτά.

Για το σερβίρισμα

  • Σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά βάζουμε 20 γρ. βούτυρο. Πιέζουμε τις πατάτες να σπάσουν και τις βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τα σκόρδα ολόκληρα και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Αφαιρούμε.
  • Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε 20 γρ. βούτυρο, τα φασολάκια, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε πάλι για 1-2 λεπτά.
  • Σερβίρουμε το ρολό με τις πατάτες και τα φασολάκια.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ