Η συνταγή της ημέρας: Noodles με γαρίδες και μπρόκολο

298

Συστατικά

  • 200 γρ. νουντλς
  • 450 γρ. μπρόκολο Μπάρμπα Στάθης
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 10 γρ. τζίντζερ
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 500 γρ. γαρίδες, Νο1, καθαρισμένες
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 πιπεριά τσίλι
  • 60 γρ. σάλτσα hoisin
  • 10 γρ. σάλτσα σόγιας
  • 100 γρ. νερό
  • 10 γρ. σησαμέλαιο

Για το σερβίρισμα

  • κόλιανδρο, φρέσκο
  • σουσάμι, μαύρο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βάζουμε τα noodles σε ένα μπολ και γεμίζουμε με καυτό νερό μέχρι να καλυφθούν. Αφήνουμε να μαλακώσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε κατσαρόλα με βραστό νερό βάζουμε το μπρόκολο και βράζουμε για 5-6 λεπτά. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Τοποθετούμε ένα γουόκ σε δυνατή φωτιά.
  • Βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το τζίντζερ και το σκόρδο ψιλοκομμένα και σοτάρουμε.
  • Προσθέτουμε τις γαρίδες και σοτάρουμε 1-2 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
  • Βάζουμε τον πελτέ, την πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη σοτάρουμε και προσθέτουμε την hoisin sauce, τη σόγια sauce και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το μπρόκολο, τα noodles, το νερό και ανακατεύουμε 1-2 λεπτά.
  • Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το σησαμέλαιο και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε με φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο και μαύρο σουσάμι.

=======================================================

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

=======================================================