Η συνταγή της ημέρας: Ομελέτα φούρνου με τηγανητές πατάτες

181

 

Μια εύκολη αλλά  πεντανόστιμη ομελέτα για την Δευτέρα, για να ξεκινήσει γευστικά η εβδομάδα!

Συστατικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 40 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 260 γρ. πατάτες τηγανητές
  • 100 γρ. ζαμπόν, κομμένο σε κύβους
  • 100 γρ. τσένταρ, κομμένο σε κυβάκια
  • 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε κυβάκια
  • 1 κ.σ. μαϊντανό
  • 10 αβγά, μέτρια
  • 200 γρ. γάλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
  • Σε ένα πυρέξ 20×30 απλώνουμε με ένα πινέλο 2 κ.σ. ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά. Φροντίζουμε η φρυγανιά να καλύψει όλη τη βάση και τη τοιχώματα του πυρέξ για να μην κολλήσει η ομελέτα.
  • Προσθέτουμε τις τηγανητές πατάτες, το ζαμπόν, το τσένταρ, την πιπεριά και τον μαϊντανό.
  • Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέτουμε το γάλα, αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα ώστε να διαλυθούν τα αυγά. Προσθέτουμε το μπέικιν και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε το μείγμα στο πυρέξ και ψήνουμε για 1 ώρα.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.