Η συνταγή της ημέρας: Πορκέτα με πατάτες baby

314

Συστατικά

  • 2 κιλά πανσέτα, με δέρμα
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 1 κ.σ. δεντρολίβανο
  • 1 κ.σ. φασκόμηλο
  • 50 γρ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 200 γρ. γραβιέρα
  • 200 γρ. μορταδέλα

Για τις πατάτες

  • 1 κιλό πατάτες baby, βρασμένες
  • 500 ml ηλιέλαιο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστη
  • 1 κ.γ. ρίγανη

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Απλώνουμε την πανσέτα στον πάγκο εργασίας μας με το δέρμα προς τα κάτω.
  • Χαράσσουμε με το μαχαίρι μας το κρέας και το ανοίγουμε για να κάνουμε μια θήκη.
  • Αλείφουμε μουστάρδα σε όλη την επιφάνεια της πανσέτας, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, δεντρολίβανο και φασκόμηλο ψιλοκομμένα, τη γραβιέρα, τη μορταδέλα και τυλίγουμε σε ρολό.
  • Δένουμε με σπάγγο και μεταφέρουμε σε λαδόκολλα. Απλώνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τυλίγουμε με τη λαδόκολλα. Τυλίγουμε και με αλουμινόχαρτο και μεταφέρουμε σε ταψί με σχάρα. Ψήνουμε για 3 ώρες. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για επιπλέον 30-60 λεπτά.

Για τις πατάτες

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι με ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά.
  • Τηγανίζουμε τις πατάτες για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Αφαιρούμε σε μπολ και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, την πάπρικα, τη ρίγανη και σερβίρουμε με την πορκέτα.

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα