Συστατικά
Για τη γέμιση
- 1 κρεμμύδι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 σκ. σκόρδο
- 150 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου, ψημένο
- αλάτι
- πιπέρι
- 100 γρ. φέτα
- 100 γρ. τυρί κρέμα
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 1/4 ματσάκι μαϊντανό
- 20 φέτες ψωμί για τόστ
- 50 γρ. μουστάρδα, απαλή
Για το πανάρισμα
- 30 γρ. παρμεζάνα
- 1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
- 1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
- 250 γρ. γάλα
Για το σερβίρισμα
- 100 γρ. κέτσαπ
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, κόβουμε την πιπεριά σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε στο καυτό τηγάνι. Σοτάρουμε 2-3 λεπτά.
- Βάζουμε το κοτόπουλο κομμένο σε κυβάκια, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
- Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Μεταφέρουμε τη γέμιση σε ένα μπολ και βάζουμε τη φέτα σπασμένη, το τυρί κρέμα, το ξύσμα λεμονιού, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Κόβουμε τις κόρες από τις φέτες του ψωμιού, τις τρίβουμε στο μιξεράκι και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την παρμεζάνα, την πάπρικα, τη ρίγανη, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Για το πανάρισμα
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
- Πιέζουμε με έναν πλάστη τις φέτες του ψωμιού ώστε να γίνουν πολύ λεπτές.
- Απλώνουμε τη μουστάρδα, μοιράζουμε τη γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα και βουτάμε ένα ένα τα ρολάκια. Στη συνέχεια, καλύπτουμε με το μείγμα του τριμμένου ψωμιού.
- Μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα με την ένωση προς τα κάτω και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
- Αφαιρούμε και σερβίρουμε με κέτσαπ.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ