Η συνταγή της ημέρας: Scrambled eggs με μαυρομάτικα φασόλια

308

Συστατικά

  • 1 ντομάτα
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 4 αβγά, μέτρια
  • 150 γρ. μαυρομάτικα φασόλια, βρασμένα, που έχουν περισσέψει
  • 100 γρ. τσένταρ, τριμμένο

Για το σερβίρισμα

  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 1 φέτα ψωμί για τοστ φρυγανισμένη και κομμένη στα 2

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Κόβουμε τη ντομάτα σε κυβάκια.
  • Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Σπάμε τα αβγά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
  • Ρίχνουμε τα αβγά στο τηγάνι μαζί με τη ντομάτα, τα μαυρομάτικα και το τσένταρ.
  • Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να διαλυθούν εντελώς τα αβγά, για περίπου 2-3 λεπτά.
  • Μόλις πήξουν τα αβγά, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
  • Μοιράζουμε τα αβγά σε 2 πιάτα και σερβίρουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι και το ψωμί.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook εδώ