Η συνταγή της ημέρας: Σφουγγάτο με κιμά

219

Συστατικά

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. δεντρολίβανο
  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 400 γρ. μαρούλι
  • 1/4 ματσάκι άνηθο
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 50 γρ. φρυγανιά
  • 150 γρ. φέτα
  • 6 αβγά

Για το σερβίρισμα

  • ρίγανη

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο και σοτάρουμε 2-3 λεπτά.
  • Βάζουμε τον κιμά. αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε 1-2 λεπτά να πάρει χρώμα.
  • Ψιλοκόβουμε το μαρούλι και το βάζουμε στο τηγάνι. Σιγομαγειρεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα για 10-15 λεπτά για να μαραθεί το μαρούλι.
  • Ψιλοκόβουμε τον άνηθο, τη μισή ρίγανη και τα βάζουμε στη γέμιση. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα πυρίμαχο σκεύος 20×30 εκ. απλώνουμε ελαιόλαδο, τη μισή φρυγανιά, αλάτι και πιπέρι.
  • Απλώνουμε το μείγμα σε όλο το σκεύος και τρίβουμε τη φέτα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι για να σπάσουν. Περιχύνουμε το μείγμα μέσα στο σκεύος.
  • Προσθέτουμε την υπόλοιπη ρίγανη, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και την υπόλοιπη φρυγανιά.
  • Ψήνουμε για 40-50 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με ρίγανη.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ