Η συνταγή της ημέρας: Σούπα λαχανικών με σολομό

270

Συστατικά

  • 300 γρ. πατάτες
  • 2 καρότα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πράσο
  • 600 γρ. παντζάρια
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 20 γρ. τζίντζερ
  • 1 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ)
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κύβους λαχανικών
  • 1800 γρ. νερό
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

Για τον σολομό

  • 1 κιλό σολομό, φιλέτο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • κρέμα γάλακτος 35%
  • ρίγανη
  • δυόσμο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Κόβουμε τις πατάτες σε χοντρές φέτες και τις βάζουμε στο τηγάνι.
  • Κόβουμε τα καρότα και το κρεμμύδι σε τρία μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Αφήνουμε να πάρουν χρώμα και καπνιστή γεύση. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Τοποθετούμε το τηγάνι ξανά στη φωτιά.
  • Κόβουμε το πράσο σε μεγάλα κομμάτια και βάζουμε στο τηγάνι. Αφήνουμε να πάρουν χρώμα και καπνιστή γεύση.
  • Τοποθετούμε τη χύτρα ταχύτητας σε δυνατή φωτιά και μεταφέρουμε μέσα όλα τα λαχανικά.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ και τον κάρδαμο τριμμένα, το ελαιόλαδο, τους κύβους, το νερό και το θυμάρι.
  • Κλείνουμε το καπάκι, γυρίζουμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20-30 λεπτά.
  • Αποσυμπιέζουμε τη χύτρα, ανοίγουμε το καπάκι και προσθέτουμε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος.
  • Χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να έχει λεία υφή.

Για τον σολομό

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Κόβουμε τον σολομό σε μερίδες και χαράσσουμε σε 4-5 σημεία από την πλευρά του δέρματος.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και μεταφέρουμε στο καυτό τηγάνι από την πλευρά του δέρματος.
  • Ψήνουμε για 3-4 λεπτά να πάρει χρώμα και γυρνάμε από την άλλη πλευρά. Ψήνουμε για 1-2 λεπτά και αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Σερβίρουμε τη σούπα με τον σολομό, κρέμα γάλακτος, ρίγανη και δυόσμο.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ