Η συνταγή της ημέρας: Σούπα με κοτόπουλο και ρεβίθια

291

Συστατικά

  • 250 γρ. ρεβίθια
  • 2-3 κ.σ. ηλιέλαιο
  • 30 γρ. τζίντζερ, φρέσκο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 300 γρ. σπανάκι
  • 1 κ.σ. κάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 400 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου, ψημένο
  • 1 λίτρο νερό
  • 1 κύβο κότας
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Μουλιάζουμε τα ρεβίθια για 8-10 ώρες. Τα σουρώνουμε και τα βράζουμε σε αρκετό νερό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν για 40-50 λεπτά.
  • Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Ρίχνουμε το ηλιέλαιο, το τζίντζερ κομμένο σε λεπτές φέτες και το σκόρδο ψιλοκομμένο.
  • Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το σκόρδο και το τζίντζερ. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Προσθέτουμε το σπανάκι, το κάρυ, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 2-3 λεπτά.​
  • Προσθέτουμε το κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες, το νερό, τον κύβο και τα ρεβίθια.
  • Αφήνουμε να βράσει για 10-15  λεπτά.
  • Σερβίρουμε με τον χυμό λεμονιού.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ