Η συνταγή της ημέρας: Τάκος με γίγαντες

333

Συστατικά

Για τα τάκος

  • 4 τορτίγιες, 12 εκ.
  • 200 γρ. γίγαντες, σε κόκκινη σάλτσα, που έχουν περισσέψει
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • 100 γρ. τσένταρ, τριμμένο

Για τη σύνθεση

  • 1/2 αβοκάντο
  • μαϊντανό

Για το σερβίρισμα

  • 50 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Γυρνάμε ανάποδα μια φόρμα για muffins 12 θέσεων,και τοποθετούμε τις τορτίγιες, αφήνοντας κενό μεταξύ τους.
  • Ψήνουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν.
  • Αφαιρούμε τη φόρμα από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Ζεσταίνουμε τους γίγαντες σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το κύμινο, το μπούκοβο, και ανακατεύουμε.
  • Μοιράζουμε τους γίγαντες στις τορτίγιες και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τσένταρ.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για ακόμα 10 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο.
  • Κόβουμε το αβοκάντο σε φέτες και το μοιράζουμε στις τορτίγιες μαζί με τα φύλλα μαϊντανού.
  • Σερβίρουμε, προαιρετικά, με γιαούρτι.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ