Η συνταγή της ημέρας: Τραχανότο με φινόκιο και μανιτάρια

325

Συστατικά

  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 250 γρ. άγρια μανιτάρια, agaricus, μικρά
  • 2 φινόκιο, καθαρισμένα από τα εξωτερικά ”φύλλα”
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. γλυκάνισο, σε σπόρους
  • 2 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα
  • 350 γρ. τραχανά ξινό
  • 100 γρ. ούζο
  • 500 γρ. νερό
  • 1 κύβο λαχανικών
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 ντομάτα
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Κόβουμε τα μανιτάρια στα 4 και βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Κόβουμε το φινόκιο στη μέση κατά μήκος και τα κόβουμε σε λεπτές κάθετες φέτες.
  • Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
  • Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μανιτάρια και τις φέτες φινόκιο μαζί με τους σπόρους γλυκάνισου και τα φύλλα θυμαριού.
  • Σοτάρουμε για 5 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν τα λαχανικά και να καβουρδιστούν οι σπόροι.
  • Προσθέτουμε τον τραχανά και ανακατεύουμε με τη βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας για 2-3 λεπτά να ανακατευτεί με τα υπόλοιπα λαχανικά.
  • Σβήνουμε με το ούζο και περιμένουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ του.
  • Στην συνέχεια, προσθέτουμε το νερό και τον κύβο λαχανικών, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα με την κουτάλα να μην κολλήσει ο τραχανάς στον πάτο της κατσαρόλας.
  • Αφού απορροφηθεί το νερό, ο τραχανάς μας είναι έτοιμος.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά, ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, την ντομάτα και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
  • Ελέγχουμε τα καρυκεύματα, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και σερβίρουμε.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ