Η συνταγή της ημέρας: Βασιλόπιτα κέικ χωρίς μίξερ

330

Συστατικά

  • 2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 7 γρ. μαχλέπι
  • 2 γρ. μαστίχα
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 800 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 60 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 8 αβγά, μέτρια, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. γάλα
  • 600 γρ. σπορέλαιο
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 4 πορτοκάλια
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 500 γρ. ζάχαρη άχνη

Για το σερβίρισμα

  • 600 γρ. σαντιγί

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
  • Σε ένα γουδί βάζουμε τη ζάχαρη, το μαχλέπι, τη μαστίχα και το μοσχοκάρυδο. Τα χτυπάμε καλά μέχρι να σπάσουν.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μείγμα από το γουδί, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Σε άλλο μπολ προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, το σπορέλαιο, το ξύσμα από τα πορτοκάλια, το εκχύλισμα βανίλιας, τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα χειρός.
  • Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μπολ με το μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε καλά με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί 30×40 εκ. αφού πρώτα έχουμε αλείψει ηλιέλαιο και αλεύρι για να μην κολλήσει το κέικ στα τοιχώματα.
  • Ψήνουμε για 1 ώρα.
  • Αφήνουμε να κρυώσει καλά για 1 ώρα.
  • Στολίζουμε με τη σαντιγί όλη την επιφάνεια και σερβίρουμε.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ