Η συνταγή της ημέρας: Vegan μπολ με φακές

361

Συστατικά

Για το μπολ

  • 50 γρ. πλιγούρι
  • 100 γρ. νερό, βραστό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 200 γρ. φακές
  • 2 παντζάρια

Για τη σος

  • 100 γρ. ταχίνι
  • 50 γρ. νερό
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι

Για το σερβίρισμα

  • ρόκα baby
  • πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βράζουμε τις φακές σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Βράζουμε τα παντζάρια για περίπου 10 λεπτά.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το πλιγούρι, το βραστό νερό, αλάτι, πιπέρι και το καλύπτουμε με μια μεμβράνη, αφήνοντάς το για 10 λεπτά να απορροφήσει το πλιγούρι όλο το νερό.
  • Μόλις απορροφήσει το πλιγούρι το νερό, αφαιρούμε τη μεμβράνη και προσθέτουμε τις φακές.
  • Κόβουμε τα παντζάρια σε φέτες και τα ρίχνουμε στο μπολ.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το ταχίνι μαζί με το νερό και τον χυμό λεμονιού. Κρατάμε λίγη σος στην άκρη, για το σερβίρισμα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα του ταχινιού στο μπολ με τις φακές, και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε με τη σος ταχινιού που κρατήσαμε στην άκρη, φύλλα ρόκας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ