Συστατικά
Για τη σούπα
- 200 γρ. φακές κόκκινες
- 10 γρ. τζίντζερ, καθαρισμένο
- 1 πιπεριά τσίλι, χωρίς σπόρους
- 1 κ.γ. κουρκουμά, σε σκόνη
- 500 γρ. νερό, + έξτρα καυτό νερό, για τη σύνθεση της σούπας
- 1 κ.γ. αλάτι
Για το αρωματικό λάδι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. κύμινο, σε σπόρους
- 1/2 κ.γ. μπούκοβο
- 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1/2 ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο + έξτρα, για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Ξεπλένουμε τις φακές και τις ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με το τζίντζερ, το τσίλι, τον κουρκουμά, τα 500 γρ. νερό και το αλάτι.
- Βράζουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά οι φακές.
- Αφαιρούμε το τζίντζερ, το τσίλι από την κατσαρόλα, και πολτοποιούμε το μείγμα με το ραβδομπλέντερ. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τη χρειαστούμε.
- Παράλληλα, φτιάχνουμε το αρωματικό λάδι.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, το κύμινο, το μπούκοβο, το σκόρδο, και τα σοτάρουμε για 1 λεπτό.
- Το μισό μείγμα το ρίχνουμε μέσα στις φακές μαζί με τον κόλιανδρο και αρκετό καυτό νερό, ανακατεύοντας καλά μέχρι να πάρουμε τη σύσταση της σούπας που θέλουμε.
- Σιγοβράζουμε για 2 λεπτά.
- Σερβίρουμε με το υπόλοιπο αρωματικό λάδι και ψιλοκομμένο κόλιανδρο.
Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ