Η συνταγή της ημέρας: Wrap με fried chicken

261

Συστατικά

Για το κοτόπουλο

  • 500 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλου
  • 100 γρ. ξινόγαλο
  • 1 κ.σ. πάπρικα, καπνιστή
  • 1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το πανάρισμα

  • 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 50 κορν φλάουρ
  • 1 κ.σ. πάπρικα, καπνιστή
  • 1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 400 ml σπορέλαιο

Για τη σάλτσα

  • 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. μέλι

Για τη σύνθεση

  • 500 γρ. αραβικές πίτες
  • 2 αβοκάντο
  • 1/4 ματσάκι κόλιανδρο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το κοτόπουλο

  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες 1-2 εκ. και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε το ξινόγαλο, την πάπρικα, τη ρίγανη, το μπούκοβο, το σκόρδο ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Καλύπτουμε με μεμβράνη και φροντίζουμε να εφάπτεται στο κοτόπουλο για να το κρατήσει βυθισμένο στη μαρινάδα.
  • Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 3-12 ώρες.

Για το πανάρισμα

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι με το σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, την πάπρικα, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε μέσα στο μπολ τις λωρίδες από το κοτόπουλο και ανακατεύουμε για να καλυφθεί όλη η επιφάνειά τους. Τηγανίζουμε σε 3 δόσεις για 4-6 λεπτά την κάθε δόση για να πάρει χρώμα και να ψηθεί καλά. Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί.

Για τη σύνθεση

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το μέλι και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά και έχουμε μια λεία σάλτσα.
  • Απλώνουμε τις αραβικές πίτες στον πάγκο εργασίας μας και μοιράζουμε τη σάλτσα.
  • Μοιράζουμε σε όλες τις αραβικές το κοτόπουλο, τα αβοκάντο σε φέτες, τον κόλιανδρο, τυλίγουμε και σερβίρουμε.