spot_img
16.3 C
Rafina
Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

Ηλεία: Από στρεπτόκοκκο και όχι από τσίμπημα αράχνης ο θάνατος του 48χρονου – rpn

 

 

Ανατροπή με τα αίτια θανάτου του 48χρονου στην Ηλεία που αρχικά θεωρήθηκε πως πέθανε από τσίμπημα καφέ αράχνης.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιατροδικαστή Αγγελική Τσιόλα, ο θάνατός του 48χρονου άνδρα στην Ηλεία προήλθε από στρεπτόκοκκο και όχι από το τσίμπημα του καφέ αράχνης, ενώ ένας ακόμη θάνατος σημειώθηκε στην περιοχή από το μικρόβιο. 

Υπενθυμίζεται πως το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης 6 Αυγούστου, όταν ο 48χρονος που έκανε διακοπές στην περιοχή του Κατάκολου στην Ηλεία, ένοιωσε πόνους στο πόδι του, χωρίς να διαπιστώσει ότι έχει τσιμπήσει κάτι.

Το ιατρικό προσωπικό έκανε την εισαγωγή του στο νοσοκομείο, ωστόσο σύμφωνα με το patrisnews το μεσημέρι της Τετάρτης (7/8), η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε ραγδαία επίδειξη, με συμπτώματα που παραπέμπουν σε δηλητηριώδες τσίμπημα.

Ο 48χρονος διασωληνώθηκε αρχικά, αλλά τελικά κατέληξε.

Ύστερα από την αποκάλυψη πως ο 48χρονος που έκανε διακοπές στο Κατακόλο της Ηλείας δεν πέθανε τελικά από το τσίμπημα της αράχνης αλλά από διεισδυτικό στρεπτόκοκκο, αλλά και το γεγονός πως ακόμη ένας άνδρας έχασε τη ζωή του από την ίδια νόσο, διαπιστώθηκε πως ακόμη ένα άτομο έχει προσβληθεί από το ίδιο βακτήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr και ένα τρίτο κρούσμα διεισδυτικού στρεπτόκοκκου προερχόμενο από την Ηλεία, νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

Σε κάθε περίπτωση είναι αναγκαίο να ελεγχθεί από τον ΕΟΔΥ η κατάσταση με τα τρία κρούσματα και κλιμάκιο έχει επισκεφθεί ήδη το νοσοκομείο του Πύργου.

Αυτή την εβδομάδα

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

Πικέρμι: Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη Διώνη

Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη...

Παραμένει το απαγορευτικό απόπλου σε Ραφήνα και Λαύριο

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια της...

Nature- Μίλτος Χοβαρδάς: Ο ειδικός στην φροντίδα του κήπου σας, με έδρα το Πικέρμι

Με έδρα το Πικέρμι και με πολυετή εμπειρία στον...

ΝΕΑ

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

Πικέρμι: Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη Διώνη

Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη...

Παραμένει το απαγορευτικό απόπλου σε Ραφήνα και Λαύριο

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια της...

Revoil Νικολάου στο Πικέρμι: Καθαρό παρμπρίζ για κάθε διαδρομή

Όταν η βροχή ξεκινά, η καθαρή ορατότητα γίνεται προτεραιότητα....

Θύελλα Ραφήνας Β΄: Πρεμιέρα στην Παιανία και κάλεσμα στήριξης

Πρώτος αντίπαλος της ομάδας θα είναι ο Παμπαιανικός, σε...

Δραστηριότητα των ΚΟ της Αττικής του ΚΚΕ ενάντια στην επίσκεψη Ρούμπιο στην Αθήνα

Οι Κομματικές Οργανώσεις στην Αττική καλούν τους εργαζόμενους και...

RPN.GR