18 C
Rafina
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
spot_img

Κατασκοπεία φοβάται η Κομισιόν – RPN

 

Η Κομισιόν ανησυχεί για πιθανή κατασκοπεία από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενόψει της επίσκεψης Ευρωπαίων αξιωματούχων στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου, υπάρχει φόβος ότι οι ΗΠΑ ενδέχεται να εισχωρήσουν στα συστήματα της Επιτροπής, γεγονός που έχει οδηγήσει σε αυστηρότερες οδηγίες ασφαλείας. Οι αξιωματούχοι της ΕΕ θα χρησιμοποιούν καρτοκινητά και λάπτοπ ασφαλείας για να προστατεύσουν την επικοινωνία και τα δεδομένα τους.

Η ανησυχία αυτή δεν είναι νέα, καθώς οι σχέσεις ΕΕ-ΗΠΑ έχουν επηρεαστεί από παλαιότερες αποκαλύψεις για παρακολουθήσεις από την NSA. Έγγραφα που διέρρευσαν από τον Έντουαρντ Σνόουντεν αποκάλυψαν ότι η NSA είχε παρακολουθήσει ευρωπαϊκές διπλωματικές αντιπροσωπείες και είχε πρόσβαση σε εσωτερικά έγγραφα της ΕΕ. Αυτές οι πρακτικές είχαν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από Ευρωπαίους πολιτικούς, χαρακτηρίζοντας τις ως παραβίαση εμπιστοσύνης.

Η Κομισιόν έχει πρόσφατα αναθεωρήσει τις πολιτικές ασφαλείας της, ενισχύοντας την κυβερνοασφάλεια μέσω νομοθετικών πρωτοβουλιών όπως η Cyber Resilience Act και η Cyber Solidarity Act. Οι πρωτοβουλίες αυτές στοχεύουν στη δημιουργία ενός ασφαλέστερου ψηφιακού περιβάλλοντος για την ΕΕ, με έμφαση στην προστασία κρίσιμων υποδομών και δεδομένων.

Οι εξελίξεις αυτές υπογραμμίζουν τη σημασία της προστασίας των ευρωπαϊκών συμφερόντων σε έναν κόσμο όπου οι απειλές στον κυβερνοχώρο και η κατασκοπεία αποτελούν καθημερινή πραγματικότητα. Η ΕΕ φαίνεται αποφασισμένη να ενισχύσει την ασφάλεια των αξιωματούχων της και να διατηρήσει την ανεξαρτησία της απέναντι σε εξωτερικές πιέσεις.

 

Αυτή την εβδομάδα

Άρθρο Τσίπρα στους New York Times: Τέσσερα «stop» για τους εχθρούς της Δημοκρατίας – RPN

Ο Αλέξης Τσίπρας, σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στην...

Τι έδειξαν οι αναλύσεις νερού από δείγματα σε Ραφήνα και Πικέρμι τον Απρίλιο 2025 – RPN

Ακολουθούν αναλύσεις νερού από διάφορα σημεία του δήμου Ραφήνας...

Ραφήνα Πικέρμι: Πρόταση για δωρεάν τροφεία στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου για όλα τα παιδιά

  Προς τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου -Πρόταση Λαϊκής Συσπείρωσης...

Έρχεται ο 6ος Ποδηλατικός Γύρος Δήμου Μαραθώνα – rpn

Ο "6ος Ποδηλατικός Γύρος Δήμου Μαραθώνα" έρχεται την Κυριακή...

Φωτιά στο Βοτανικό – RPN

Σήμανε το 112 για φωτιά σε οικοπεδικό χώρο στον...

ΝΕΑ

Τι έδειξαν οι αναλύσεις νερού από δείγματα σε Ραφήνα και Πικέρμι τον Απρίλιο 2025 – RPN

Ακολουθούν αναλύσεις νερού από διάφορα σημεία του δήμου Ραφήνας...

Έρχεται ο 6ος Ποδηλατικός Γύρος Δήμου Μαραθώνα – rpn

Ο "6ος Ποδηλατικός Γύρος Δήμου Μαραθώνα" έρχεται την Κυριακή...

Φωτιά στο Βοτανικό – RPN

Σήμανε το 112 για φωτιά σε οικοπεδικό χώρο στον...

Ραφήνα: Ο Μπάρμπα Βάγγος επέστρεψε!

Μετά τις ολιγοήμερες διακοπές του Πάσχα, ο αγαπημένος σας...

Κοκαΐνη 56 κιλών εντοπίστηκε σε φορτίο με γαρίδες από το Εκουαδόρ – RPN

Σημαντική επιτυχία σημείωσε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ)...

Νίκος Χαρδαλιάς: «Δεσμευτήκαμε ότι θα δουλεύουμε σκληρά κάθε μέρα και αυτό κάνουμε» – rpn

Ο Περιφερειάρχης Αττικής παραχωρώντας συνέντευξη στην ιστοσελίδα Esgstories.gr, αναφέρθηκε...

RPN.GR