spot_img
11.4 C
Rafina
Πέμπτη, 5 Μαρτίου, 2026
spot_img

Κατηγορηματική διάψευση του Δημάρχου Μαραθώνος για λατομείο σε Κάτω Σούλι – Αγία Μαρίνα

 

 

 

Σε συνέχεια δημοσιεύματος μας, το οποίο βασίστηκε σε αποκλειστικές πληροφορίες σχετικά με διερεύνηση δυνατότητας δημιουργίας λατομικής δραστηριότητας στην περιοχή Κάτω Σούλι – Αγία Μαρίνα, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Μαραθώνος, από την εταιρεία «Μεγαλιθική», ζητήθηκε επίσημη τοποθέτηση από τη Δημοτική Αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχαν περιέλθει σε γνώση μας, οι σχετικές ενέργειες φέρονταν να βρίσκονται σε προγενέστερο στάδιο της αδειοδοτικής διαδικασίας, χωρίς να έχει –μέχρι στιγμής– κατατεθεί επίσημος φάκελος ή Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη συγκεκριμένη περιοχή.

Κατόπιν επικοινωνίας με τον Δήμαρχο Μαραθώνος Στέργιο Τσίρκα, ο ίδιος απάντησε ρητώς και κατηγορηματικώς ότι δεν έχει υπόψη του –ούτε επίσημα ούτε ανεπίσημα– οποιαδήποτε ενέργεια ή προσπάθεια που να αφορά δημιουργία λατομείου στην εν λόγω περιοχή ή οπουδήποτε αλλού στην επικράτεια του Δήμου.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα επέτρεπε την υλοποίηση μιας τέτοιας δραστηριότητας, υπογραμμίζοντας ότι βασική του προτεραιότητα αποτελεί η διασφάλιση της υγείας των πολιτών και η προστασία του τόπου από οτιδήποτε και οποιονδήποτε θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής στην περιοχή.

Με την ευκαιρία υπενθύμισε ότι το έργο αποκατάστασης του ανενεργού λατομείου στο Κάτω Σούλι, με την ολοκλήρωση του οποίου θα μειωθούν στο ελάχιστο, οι ανεξέλεγκτες χωματερές, θα παραδοθεί στο επόμενο διάστημα.

Αυτή την εβδομάδα

”Ηλιαχτίδα” Ραφήνα: Η βία στα σχολεία είναι το σύμπτωμα, όχι η ασθένεια

«Η βία στα σχολεία είναι το σύμπτωμα, όχι η...

Ραφήνα: Με μεγάλη συμμετοχή η κοπή πίτας της Ένωσης Επαγγελματοβιοτεχνών – Εμπόρων

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα και με σημαντική παρουσία εκπροσώπων...

Ατύχημα στη Ραφήνα: Μπάλα από το γήπεδο προκάλεσε πτώση δικυκλιστή

Αναστάτωση προκλήθηκε στη Ραφήνα λίγο στις 7 το βράδυ...

Ευρωπαϊκή γιορτή στο 1ο Γυμνάσιο Ραφήνας

Η πρώτη επίσημη ημέρα υποδοχής στο 1ο Γυμνάσιο Ραφήνας...

Διώνη: Μαθήματα πρώτων βοηθειών, ΚΑΡΠΑ και απινιδωτή από την Αθλητική Ένωση Πικερμίου

Την Παρασκευή 27/2 στο κλειστό γήπεδο στην Αθλητική Ενωση...

ΝΕΑ

Ραφήνα: Με μεγάλη συμμετοχή η κοπή πίτας της Ένωσης Επαγγελματοβιοτεχνών – Εμπόρων

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα και με σημαντική παρουσία εκπροσώπων...

Ατύχημα στη Ραφήνα: Μπάλα από το γήπεδο προκάλεσε πτώση δικυκλιστή

Αναστάτωση προκλήθηκε στη Ραφήνα λίγο στις 7 το βράδυ...

Ευρωπαϊκή γιορτή στο 1ο Γυμνάσιο Ραφήνας

Η πρώτη επίσημη ημέρα υποδοχής στο 1ο Γυμνάσιο Ραφήνας...

Ραφήνα: Ένα γεμάτο μουσικό διήμερο στο Άσπρο γίδι

Σας περιμένουμε για ένα γεμάτο μουσικό διήμερο στο Άσπρο...

Λιμάνι Ραφήνας: Δρομολόγια πλοίων από 5 έως και 11 Μαρτίου

Για να είστε ενημερωμένοι σχετικά με τις αλλαγές...

RPN.GR