Κυριακή Ανδρεάδη–Pastry Chef–Instagram
Υλικά για τις κρέπες:
130 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
120 γραμ. γάλα
120 γραμ. νερό
30 γραμ. βούτυρο
4 γραμ. αλάτι
30 γραμ. ζάχαρη
Για την σως:
50 γραμ. κρυσταλλική ζάχαρη
60 γραμ. βούτυρο
120 γραμ. χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
60 γραμ. κονιάκ
Εκτέλεση της κρέπας:
Σε βαθύ σκεύος τοποθετούμε το αλεύρι, τα αυγά και το ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το γάλα, νερό, βούτυρο, αλάτι, ζάχαρη και αφού ενσωματωθούν τα αφήνουμε για 30 λεπτά.
Σε αντικολλητικό τηγάνι τοποθετούμε λίγο βούτυρο και μία λεπτή στρώση από το μείγμα της κρέπας. Αφού ψηθεί και από τις δύο πλευρές, την βγάζουμε σε σκεύος και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει το μίγμα μας.
Εκτέλεση της σως:
Σε αντικολλητικό τηγάνι τοποθετούμε τη ζάχαρη μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα καραμέλας ξανθιάς και τότε προσθέτουμε το βούτυρο. Έπειτα ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού μαζί με το ξύσμα πορτοκαλιού μέχρι να δέσουν, τότε ρίχνουμε το κονιάκ, ανακατεύουμε και βάζουμε φωτιά. Όταν σβήσει η φλόγα, κλείνουμε το μάτι, τοποθετούμε τις κρέπες διπλωμένες στα δυο, στην σως να απορροφήσουν και από τις δυο πλευρές. Τοποθετούμε στο πιάτο περιχύνοντας λίγη από την σως.
Καλή σας επιτυχία.