Κυριακή Ανδρεάδη–Pastry Chef–Instagram
Υλικά για τα μπισκοτα:
160 γραμ. καστανή ζάχαρη
250 μέλι
1 κγ κανέλα
260 γραμ. αλεύρι
1/2 κγ αλάτι
1 κγ γαρύφαλλο
1/8 κγ κόλιανδρο
1/8 κγ κάρδαμο
1/8 κγ τζίντζερ
1/2 κγ μοσχοκάρυδο
6 γραμ. μπέικιν
1 ξύσμα πορτοκαλιού
1 μεγάλο αυγό
Υλικά για το γλάσο:
125 γραμ. άχνη ζάχαρη
2-3 κσ. νερό
Για την διακόσμηση θα χρειαστούμε καρύδια ή αμύγδαλα
Εκτέλεση για τα μπισκότα:
Σε ένα βαθύ σκεύος τοποθετούμε την κανέλα, αλεύρι, αλάτι, γαρύφαλλο, κόλιανδρο, κάρδαμο, τζίντζερ, μπέικιν και ξύσμα πορτοκαλιού. Σε κατσαρόλα τοποθετούμε τη ζάχαρη μαζί με το μέλι και τα ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν εντελώς. Έπειτα το μείγμα το τοποθετούμε σε ένα βαθύ σκεύος μαζί με τα υπόλοιπα υλικά εκτός το αυγό. Με μεγάλη προσοχή γιατί έχει αναπτυχθεί μεγάλη θερμοκρασία το αφήνουμε λίγο να κρυώσει, ώστε να μπορούμε να το ανακατέψουμε με τα χέρια μας. Στο τέλος προσθέτουμε το χτυπημένο αυγό μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη μάζα. Το χωρίζουμε σε δύο μέρη, τα κάνουμε μπαστούνια, τα επικαλύπτουμε με μεμβράνη και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 με 4 ώρες.
Σε ταψί τοποθετούμε λαδόκολλα ή φίλο σιλικόνης. Κόβουμε τη ζύμη μας και την τοποθετούμε πάνω στο ταψί. Σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς ψήνουμε για 10 με 12 λεπτά.
Εκτέλεση για το γλάσο:
Σε βαθύ σκεύος τοποθετούμε την άχνη και το νερό και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα. Κρύα τα μπισκότα και μόνο από την επάνω πλευρά των μπισκότων, τα βουτάμε στο γλάσο και τα περιχύνουμε με τριμμένα ή ολόκληρα καρύδια ή αμύγδαλα.
Καλή επιτυχία.