spot_img
13.4 C
Rafina
Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Μεγάλη απάτη – «Σήκωσαν» από λογαριασμό επιχειρηματία 195.000 ευρώ

 

 

 

Οργανωμένο κύκλωμα με την συμμετοχή 46 Ελλήνων, οι περισσότεροι εκ των οποίων Ρομά, και πέντε αλλοδαπών από ΜπαγκλαντέςΡουμανίαΑλβανία και Βουλγαρία, αποκαλύφθηκε από την έρευνα της Ασφάλειας Λάρισας για την αρπαγή 194.900 ευρώ από τον λογαριασμό ενός 46χρονου επαγγελματία από τη Λάρισα με τη μέθοδο «phishing», δηλαδή την αλίευση απόρρητων στοιχείων μέσω τηλεφώνου.

Η κομπίνα “μαμούθ” έγινε το απόγευμα της 5ης Αυγούστου 2022, όταν ένας άγνωστος κάλεσε μέσω Viber στο κινητό του έναν συγγενή του 46χρονου, ισχυρίστηκε ότι είναι ο γιος του λογιστή του και του ζήτησε έναν τραπεζικό λογαριασμό, δήθεν για να κατατεθεί σε αυτόν ένα επίδομα.

Στη συνέχεια, υπέδειξε στον ανυποψίαστο άνδρα πώς να μπει μέσω e-banking στον συγκεκριμένο λογαριασμό και του υφάρπαξε τους κωδικούς.

Έτσι, μετέφερε διαδοχικά συνολικά 194.900 ευρώ σε επτά διαφορετικούς λογαριασμούς της ίδιας τράπεζας, μοιράζοντάς τα σε ποσά 6.000 ως 36.000 ευρώ. Στη συνέχεια, μέσα σε λίγα λεπτά μοίρασε από τους επτά λογαριασμούς ποσά 2.950 ως 5.000 ευρώ σε άλλους 44 τραπεζικούς λογαριασμούς.

Την επόμενη ημέρα, τουλάχιστον 27 μέλη του κυκλώματος έκαναν ανάληψη των χρημάτων από ATM στην Αθήνα και την Φθιώτιδα.

Από την έρευνα της Ασφάλειας Λάρισας προέκυψε ότι οι 51 δικαιούχοι των τραπεζικών λογαριασμών συμμετείχαν στην απάτη.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για σύσταση εγκληματικής ομάδας- συμμορίας που έχει οργανωθεί για τη διάπραξη απατών, απάτη, απάτη με υπολογιστή με ζημία που υπερβαίνει τα 120.000 ευρώ, συνέργεια σε κακουργηματική απάτη, απόπειρα απάτης και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, κατά περίπτωση, υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Αυτή την εβδομάδα

Μαράια Κάρεϊ: Πόσα εκατομμύρια κερδίζει κάθε Χριστούγεννα; – «Αστρονομικό ποσό»

Η Μαράια Κάρεϊ δεν έχει ανάγκη κάποιον Άγιο Βασίλη...

Πρώτη πτήση στο διάστημα από άτομο σε αναπηρικό αμαξίδιο

Μια τουρίστρια σε αναπηρικό αμαξίδιο πέταξε σήμερα, Σάββατο, για...

Οι προορισμοί που μάγεψαν το 2025 – Το ελληνικό αξιοθέατο στη λίστα

Το 2025 φτάνει στο τέλος του και το National...

Κλιματική αλλαγή: Πώς μπαίνουμε στο 2026 – Τι πρέπει να γίνει άμεσα πριν να είναι αργά

Η κλιματική αλλαγή αποτελεί έναν πολυπαραγοντικό κίνδυνο που δεν...

Είναι άσκοπη η ετικέτα “Φτιαγμένο από Τεχνητή Νοημοσύνη”;

Γράφει άνθρωπος αυτή τη στήλη; Πώς μπορείτε να είστε...

ΝΕΑ

Πρώτη πτήση στο διάστημα από άτομο σε αναπηρικό αμαξίδιο

Μια τουρίστρια σε αναπηρικό αμαξίδιο πέταξε σήμερα, Σάββατο, για...

Κλιματική αλλαγή: Πώς μπαίνουμε στο 2026 – Τι πρέπει να γίνει άμεσα πριν να είναι αργά

Η κλιματική αλλαγή αποτελεί έναν πολυπαραγοντικό κίνδυνο που δεν...

Είναι άσκοπη η ετικέτα “Φτιαγμένο από Τεχνητή Νοημοσύνη”;

Γράφει άνθρωπος αυτή τη στήλη; Πώς μπορείτε να είστε...

Διακίνηση ναρκωτικών σε σχολεία: Ο 20χρονος αρχηγός και τα βασανιστήρια στα “ανυπάκουα” μέλη

Στη σύλληψη 12 μελών της εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών,...

Η σιωπή ενός ανθρώπου που ξέρει

Ο άνθρωπος που κάποτε διάβαζε τα gallop πριν ακόμα...

RPN.GR