Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει και μαζί της έρχεται η ώρα να απολαύσουμε τις αγαπημένες μας νηστίσιμες συνταγές.
Όπως είναι γνωστό, τα θαλασσινά αποτελούν ένα από τα βασικότερα στοιχεία του καθαροδευτεριάτικου τραπεζιού, τηγανιτά, ψητά ή και μέσα σε μακαρονάδες/κριθαρότα/ριζότα.
Ένα από τα πιο απολαυστικά και άκρως ελληνικά πιάτα με θαλασσινά είναι φυσικά οι γαρίδες σαγανάκι, οι οποίες ωστόσο δεν είναι απολύτως νηστίσιμες, καθώς περιέχουν τυρί.
Εάν, όμως, θέλετε να κάνετε μια μικρή «αμαρτία», φροντίστε να φτιάξετε ένα σαγανάκι που θα έχει αυτό το «κάτι παραπάνω». Σας παρουσιάζουμε τη συνταγή του Λάμπρου Βακιάρου για ένα σαγανάκι… κόλαση, με ντομάτα, φέτα και μυρωδικά: πικάντικο και πεντανόστιμο.
500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
5 κ.σ ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
1 μεσαίο κρεμμύδι
1 κ.σ πελτέ ντομάτας
1 κιλό ντομάτες ώριμες
2 πιπεριές Φλωρίνης
2 κ.σ κάππαρη
5 – 6 λιαστές ντομάτες
300 γρ. φέτα
ξύσμα από 1 λεμόνι
10 φύλλα διόσμου
¼ ματσάκι μαϊντανό
Δείτε το βίντεο για την εκτέλεση: