spot_img
14.7 C
Rafina
Σάββατο, 10 Ιανουαρίου, 2026
spot_img

Πέθανε ο μαέστρος Γιώργος Νιάρχος: Το συγκινητικό αντίο της συζύγου του Μάρας Θρασυβουλίδου – rpn

 

 

 

Σοκ και θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο έχει προκαλέσει ο ξαφνικός θάνατος του μαέστρου και πιανίστα Γιώργου Νιάρχου, το απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου. Την είδηση γνωστοποίησε η σύζυγός του, η σοπράνο Μάρα Θρασυβουλίδου, με μια φορτισμένη συναισθηματικά ανάρτηση στον λογαριασμό της στο Facebook.

Στο μήνυμά της, η γνωστή λυρική τραγουδίστρια αποχαιρέτησε τον άνθρωπο που στάθηκε στο πλευρό της σε κάθε στιγμή της ζωής και της καριέρας της:

«Ο αγαπημένος μου σύζυγος, ο υπέροχος άνθρωπος και ταλαντούχος συνθέτης, ενορχηστρωτής και πιανίστας Γιώργος Νιάρχος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή χθες το απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου. Έχασα τον άνθρωπο που με αγάπησε πολύ και με προστάτευσε σε όλη μου τη ζωή. Ήταν ο μέντοράς μου, ο δάσκαλός μου, το σύμπαν ολόκληρο…».

Ο Γιώργος Νιάρχος υπήρξε μια διακριτική αλλά βαθιά επιδραστική παρουσία στη μουσική σκηνή, συνεργαζόμενος με σημαντικούς καλλιτέχνες και συμβάλλοντας στη διαμόρφωση του λυρικού και συμφωνικού ήχου της χώρας. Ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων, με πάθος για την τέχνη και αφοσίωση στους ανθρώπους του.

Η κηδεία του θα τελεστεί την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου, στις 13:00, στον Ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνα στο κοιμητήριο της Κηφισιάς, όπου φίλοι, συνάδελφοι και δικοί του άνθρωποι θα έχουν την ευκαιρία να τον αποχαιρετήσουν.

Η απώλειά του αφήνει ένα μεγάλο κενό. Μαζί όμως αφήνει και μια παρακαταθήκη ευαισθησίας και μουσικής, που δεν χάνεται ποτέ· όπως κάθε άνθρωπος που υπήρξε «σύμπαν ολόκληρο» για όσους τον αγάπησαν.

Ποιος ήταν ο Γιώργος Νιάρχος

Σύμφωνα με το βιογραφικό που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης», ο Γιώργος Νιάρχος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο και ανώτερα θεωρητικά στην Αθήνα  και στη Βιέννη (Ακαδημία Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών) σύνθεση και διεύθυνση ορχήστρας. Έχει ενορχηστρώσει και διευθύνει 3 φορές στο διαγωνισμό  της Eurovision και διετέλεσε Καλλιτεχνικός Διευθυντής και μαέστρος ‐ ενορχηστρωτής του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης επί σειρά ετών, καθώς κι ενορχηστρωτής και μαέστρος της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ.

Έχει ενορχηστρώσει και διευθύνει πολλά Μουσικά Θέατρα της Αθήνας (“Hello Dolly”,”Εύθυμη Χήρα”, “Μάλα”), παραστάσεις στο Ηρώδειο (“Γυναικών Πάθη” με  χορικά του Ευριπίδη), μεγάλες συναυλίες στο Ηρώδειο (της Βουλής των Ελλήνων με  Ελληνική οπερέτα ‐σολίστ Μάρα Θρασυβουλίδου, για τον Μιχ. Σουγιούλ, καθώς και συναυλίες με τη Μαρινέλλα και τον Γιώργο Νταλάρα στο Μέγαρο Μουσικής και σ’ όλη την Ελλάδα.

Συμμετείχε σε πολλά Φεστιβάλ (π.χ. Διεθνές Φεστιβάλ Ναυπλίου),και εγκαινίασε σημαντικά θέατρα με ελληνική οπερέτα (Β’ ΣΚΗΝΗ ΤΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ με τους “Απάχηδες των Αθηνών” με δική του μουσική διασκευή κι ενορχήστρωση, το ιστορικό Θέατρο” Απόλλων” στη Σύρο που ήταν το Α’ Λυρικό Θέατρο της Ελλάδος με το “Βαφτιστικό” και το” Βουλευτικό” στο Ναύπλιο που ήταν η Α’ Βουλή των Ελλήνων. Έχει δώσει πολλές συναυλίες σ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό (Μόντρεαλ του Καναδά με τη Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων, στην Όπερα της Αλεξάνδρειας παρόντος του Πατριάρχου Θεόδωρου Β’, στη Βιέννη όπου και ερμήνευσε στο πιάνο σε πρώτη εκτέλεση το” Valse D”που συνέθεσε εις μνήμην του Νικολάου Δούμπα, μεγάλου Έλληνα χορηγού που έζησε στη Βιέννη(1830‐1900).Έχει τιμηθεί με πολλούς χρυσούς και πλατινένιους δίσκους για τις συνεργασίες του με τα πρώτα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου.

 

Αυτή την εβδομάδα

Αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα κύματα στην Τήνο (βίντεο) – rpn

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η έντονη κακοκαιρία στο λιμάνι της...

Θύελλα Ραφήνας: Πρώτο εντός έδρας παιχνίδι για το 2026 απέναντι στον Εθνικό Πειραιώς – rpn

Το πρώτο παιχνίδι της νέας χρονιάς στο πρωτάθλημα θα...

Απαγορευτικό στα λιμάνια λόγω των ισχυρών ανέμων, μετά τις ακυρώσεις των ακτοπλοϊκών

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις συνεχίζουν να προκαλούν οι ισχυροί...

Θυελλώδεις άνεμοι έως 9 μποφόρ: Απαγορευτικό απόπλου από Ραφήνα Πειραιά και Λαύριο – rpn

Σοβαρά προβλήματα στις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις προκαλούν οι ισχυροί άνεμοι...

Ραφήνα: Στον «Μπάρμπα Βάγγο» το Σαββατοκύριακο μυρίζει… παράδοση – rpn

Στο κατάστημά μας «Μπάρμπα Βάγγος» το Σαββατοκύριακο μυρίζει… παράδοση...

ΝΕΑ

Αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα κύματα στην Τήνο (βίντεο) – rpn

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η έντονη κακοκαιρία στο λιμάνι της...

Απαγορευτικό στα λιμάνια λόγω των ισχυρών ανέμων, μετά τις ακυρώσεις των ακτοπλοϊκών

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις συνεχίζουν να προκαλούν οι ισχυροί...

Θυελλώδεις άνεμοι έως 9 μποφόρ: Απαγορευτικό απόπλου από Ραφήνα Πειραιά και Λαύριο – rpn

Σοβαρά προβλήματα στις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις προκαλούν οι ισχυροί άνεμοι...

Ραφήνα: Στον «Μπάρμπα Βάγγο» το Σαββατοκύριακο μυρίζει… παράδοση – rpn

Στο κατάστημά μας «Μπάρμπα Βάγγος» το Σαββατοκύριακο μυρίζει… παράδοση...

Ραφήνα: LIVE στην ”ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑ” σήμερα Σάββατο 10 Ιανουαρίου – rpn

Στην “Καλή Καρδιά του Νικόλα” βραδιές γεμάτες κέφι, μουσική και...

Τριγλία Ραφήνας – Ατλαντίδα Ανθούσας 1-1 – rpn

Ισόπαλο με σκορ 1-1 ολοκληρώθηκε το παιχνίδι ανάμεσα στην...

H Μπάρμπι έχασε: Καμία συμπερίληψη με το Χόλιγουντ να γυρίζει την πλάτη του στις γυναίκες

Παρά τις υποσχέσεις και τις πολυετείς δεσμεύσεις για συμπερίληψη, το Χόλιγουντ...

RPN.GR